Specialist in houtskeletbouw

HoutBouw

Flakkee


Dakelementen


Onze projecten

Dakelementen


Met behulp van 3D engineering ontwerpen wij de meest complexe houten daken.

In onze eigen werkplaats worden alle onderdelen gemaakt. Daarna leveren en monteren we de kapconstructies, dakelementen of dakkapellen.


Engelse villa in Renesse

Voor deze bijzondere Engelse woning hebben wij het dak ontworpen en in onze werkplaats geprefabriceerd.

Duinvilla Nieuw-Haamstede, 4-2019

Deze Villa is gerealiseerd in de duinrand van Nieuw-Haamstede. Samen met Aannemingsbedrijf Bijkerk engineerde wij deze gehele woning.

De engineering deden we in eigen beheer en dat vergde vooraf secure aandacht om de HSB segmenten passend te maken, waarbij de staalconstructie weggewerkt werd tussen vloeren, gevels en daken.

De dakconstructie is voorzien van een Sedum (groen) dak. De schuine goten en dakranden met dakrand detaileringen laat onze uitdagingen zien.

Een visitekaartje van ons maatwerk en meedenken in bouwteam. Onze trots zit in de vormgeving en ons vakmanschap in de constructie.

Renovatie woning te Burgh-Haamstede, 10-2020

In samenwerking met Kort Geytenbeek Architecten en Aannemingsbedrijf Bijkerk is deze bestaande woning grondig gerenoveerd.

Hierbij mochten we meewerken aan het realiseren van een nieuwe verdiepingsvloer met de gehele bouw daarboven. Van binnenwanden, zoldervloeren, dakvensters tot complete dakkapellen met afwerking. Ook voor de EPDM-dakbedekking en zinken kraalranden van de dakkapellen en de gootconstructies hebben wij onze vakmanschap aangeleverd.

Een leuk project om aan te geven wat er met een bestaande woning gerealiseerd kan worden. Totale omtovering!

Woning te Dirksland, 10-2020

In opdracht van Aannemingsbedrijf van Koppen hebben wij de vierzijdige prefab kapconstructie van deze woning geleverd en gemonteerd.

Incl. de gootbodem constructie en de gevel van de uitbouw aan de voorgevel met de ronde raamsparing.

Ook voor dit project mocht het resultaat er weer zijn.

Traditionele kapconstructie te Zwijndrecht, 7-2020

Voor Bouwbedrijf Rietveld hebben we een nieuwbouw van een tandartsenpraktijk c.q. appartementengebouw in hartje Zwijndrecht, voorzien van een 'traditionele kapconstructie'.

We leverden en monteerde de constructieve houten (spant)constructie, bestaand uit muurplaten, hoekkepers- en ringbalk voor de vierzijdige mansarde kap.

Ook de drie dakkapellen leverende we prefab aan met aan de buitenzijde de multiplex aftimmering.

Een mooi werk voor traditioneel vakmanschap wat bij ons past binnen het geleverde maatwerk. Onze diensten van de transport bood na afloop ook de helpende hand voor het gereed leggen van geleverde daksegmenten op de steiger.

Woning te Roosendaal, 7-2020

In het buiten gebied van Roosendaal realiseerde wij voor Aannemingsbedrijf van Opstal deze HSB-bovenbouw. Vanaf de betonnen verdiepingsvloer leverde en monteerden wij de gevels, wanden en dakelementen.

De gehele constructie is voorzien van 240mm dikke Rockwool isolatie i.v.m. de hoge eisen die werden gesteld aan geluidswering. Omdat normaliter de constructies gevuld worden met een glaswol isolatie, boden wij een passend maatwerk. De dakconstructie bestaat uit een gordingkap, waarbij een stalen spant weggewerkt is tussen de HSB-elementen. De ruwe delen op het dak en de geringe dakranden bieden een mondern en strak resultaat voor de bekleding van zinken felsen en zetwerk.

Landhuis te Hoeven, 01-2020

Voor Foesenek Timmerwerken leverde wij de kapconstructie incl. dakkapellen voor dit Landhuis te Hoeven. Een geheel op zichzelf staande constructie met vrije indeling. Voorbereid voor bedekking van riet. Ook de aansluitende staalconstructie behoorde tot onze engineering. De dakkapellen met de tabs lopende zijwangen worden opgenomen in de rietbedekking.

Villa te Kloetinge, 11-2019

In opdracht van Bouwbedrijf Goedheer & Huissoon realiseerden wij de complete HSB-bovenbouw incl. dakkapellen op de betonnen verdiepingsvloer van deze woning te Kloetinge. Deze woning is voorzien van uiterst gedetailleerde knelpunten die behoorlijk uitdagend waren.

De strakke lijnen, naadloze aansluitingen in het stucwerk en geringe dakrand detailleringen stonden hoog in het vaandel bij Sjaak Goud Architecten,

maar niets is onmogelijk wanneer samen meegedacht wordt in het gehele traject.

En dat resulaat mag er zijn! Met een uiterst tevreden architect en aannemer rondden wij de montage van dit project af.

Nieuwbouw Villa te Wouw, 01-2019

Deze rietgedekte vila was een ware puzzel en uitdagender dan ieder ander.

Voor Aannemingsbedrijf C vd Zande realiseerden we al in vroeg stadium van het bouwtraject de engineering rondom de kapconstructie en HSB-wanden.

In samenwerking met alle partijen bracht dit een speciaal stuk vakwerk tot stand. We leverden en monteerden de prefab kapconstrcutie incl. stalen liggers.

Ook ontwierpen we een constructieve schoorsteen van zeven meter, star voor afwerking van stucwerk. De gehele omtimmerde stalen constructie zorgt voor de brandwering en de bevestiging van de cement gebonden beplating. Ook het geïsoleerde rookkanaal werd door ons vooraf gemonteerd. Stucwerk en rietbedekking leverde uiteindelijk een prachtig resultaat op waar wij met trots de onderliggende vormgeving presenteren.